Svenska English Deutsch Start
Sävsjö News

Att vara barn och...

…ung idag är att leva i ett ganska komplicerat samhälle där det krävs mycket av var och en. Därför är trygghet och harmoni viktiga delar i uppväxten så att de som en gång ska ta över samhället känner att de får leva på sina egna villkor och kan gå ut i livet på stadiga ben.

En go smak av Småland
Mer smak av Småland
Småland är fint

En del i den tryggheten är förstås en bra barnomsorg och skola. I Sävsjö kommun arbetar vi ständigt för att göra en bra undervisning ännu bättre.

Eftersom Sävsjö har ett bra damhandbollslag är det naturligt att det finns ett handbollsgymnasium för att säkra återväxten. På gymnasiets livsmedelsprogram kan den matlagnings-intresserade välja olika grenar efter eget intresse. Vi jobbar också för att fritiden ska vara rik och meningsfull och här finns mycket att välja på. Allt från den aktiva musikskolan till scouting och idrott.

Att vara barn och ung i Sävsjö ska kunna rymma allt från att plocka blommor och bär till att fixa sin egen rockfestival.

Grunden till det goda livet...

Semla, mm...är förstås ett kreativt och väl fungerande näringsliv. Utan företag och finurliga entrepenörer står sig Sävsjö ganska slätt. Det är de som är navet i vårt välstånd. Därför finns Sävsjö Näringslivsbolag (SNAB) som bland annat har till uppgift att jobba för att hålla samman kommunens företagare i ett nätverk.

Tidningen Veckans Affärer utsåg Sävsjö kommun till Sveriges mest företagsvänliga kommun 2005. Ett exempel på det expansiva läget inom Sävsjö är den pågående exploateringen av 70 000 m2 industrimark.

Mångfalden bland Sävsjös företag är stor. Dels vad gäller storleken och dels vad gäller strukturen. Här finns det mesta från stora trähus-fabrikanter och mekaniska industrier till enmansföretag i IT-branschen.

Gemensam nämnare för dem alla är dock den småländska envisheten att hitta kluriga lösningar, ha hög kompetens och modern teknik. Och så kostnadseffektiviteten förstås.

Eller som en företagsledare uttryckte det:

- Man får mycket för pengarna i Sävsjö.

Sävsjö centrum
Nypon framför sjön
Kulturhuset i Sävsjö

Boka annons